Publiciteit boek Het kapitaal van Sal Walvis

15 mei 2016

Deze week verscheen ‘Het kapitaal van Sal Walvis; acht verhalen over joodse vervolgden in Noord-Limburg’; het tweede deel van een tweeluik over vervolgden in de Tweede Wereldoorlog in Noord-Limburg van Gerrit van der Vorst.

De auteur heeft na jaren diepgravend onderzoek acht dramatische geschiedenissen kunnen reconstrueren. De uitgave is ter herinnering aan en herdenking van de hoofdpersonen. Tevens is het een journalistiek eerherstel voor een aantal van hen, waaronder voor mijn grootvader Sal Walvis; het boek zal in dat opzicht nog wel wat stof doen opwaaien.

Het zijn geschiedenissen van vervolging, deportatie, moord, spionage, verzet, familiedrama en doofpotdossiers, zich afspelend in de zuidelijke provincie. Tezamen scheppen deze persoonlijke drama’s een schokkend beeld van hoe het er aan toe ging en van de impact die Tweede Wereldoorlog had en nog heeft op de levens van velen.

Balina las mee en ondersteunde de publiciteit.

Klik hier voor het artikel dat op 2 juni verscheen in de Volkskrant. Klik hier voor het artikel dat verscheen in dagblad Trouw. Het artikel in Dagblad de Limburger vindt u hier.

Luister ook naar het interview met Gerrit van der Vorst in Het Oog op Morgen van vrijdag 3 juni 2016 (laatste 15 min.).

Bestelinformatie

Koops Boeken/VVV Venlo
Klaasstraat 17
5911 JN Venlo
077-3510900
om te bestellen via de website, klik hier 

Publiciteit nieuwe publicatie over de Holocaust

13 september 2014

Onlangs verscheen het herdenkingsboek ‘Een diepzwarte sluier; de grensplaats Venlo en de jodenvervolging’. In dit boek beschrijft Gerrit van der Vorst hoe de grensplaats Venlo vanaf 1933 geleidelijk met de Jodenvervolging werd geconfronteerd.

De Holocaust heeft in het strategisch gelegen Venlo een grotere impact gehad dan tot nu toe bekend is. De auteur brengt nieuwe feiten aan het licht over de vele drama’s die zich daar hebben afgespeeld. Het boek wil een aanzet geven tot een waardige herdenking van alle joodse slachtoffers voor wie Venlo een tussenstation was op weg naar de dood.

Balina las mee en ondersteunde de publiciteit.

 

Campagne door Balina

23 november 2011

Balina verzorgde de campagne en de free publicity voor de tentoonstelling Schetsen van Schoonheid van museumgoudA en de Sint-Janskerk.
GOUDA (ANP) – Over de ontwerpen van de befaamde 16e-eeuwse gebrandschilderde ramen van de Sint-Janskerk in Gouda, met 11 tekeningen die de afgelopen 7 jaar grondig zijn gerestaureerd. De schetsen zijn merendeels van de hand van glasschilder Dirck Crabeth (ca. 1510-1572), die destijds gold als de beste glaskunstenaar in het land.

De uit 1552 daterende Sint-Janskerk heeft in totaal 72 glas-in-loodramen, die als bijnaam de ’Goudse Glazen’ meekregen. Van 40 ramen zijn de werktekeningen bewaard gebleven. Ze worden normaliter in de kerkkluis bewaard en zijn dan niet toegankelijk voor publiek.

Koningin Beatrix opende de tentoonstelling.

foto ANP

foto Jos Wesdijk